Header Ads


Subhanallah! Terdapat Tulisan Al Quran Ketika Memotong Kayu, Seorang Pembuat Mebel Pun


Pengetahuan Seorang pembuat mebel yang di tempatkan di amerika serikat kaget dengan adannya tulisan yang ada didalam batang pohon. ketika memotong kayu dari indonesia didalamnya terdapat tulisan alquran....tolong di share ya..jangan sampai foto yg indah ini berlalu begitu saja tanpa sempat mengetik Subhanallah.....

“Allah jualah yang menciptakan langit dan bumi (dengan segala keindahannya); dan apabila Ia berkehendak (untuk menjadikan) sesuatu, maka Ia hanya berfirman kepadanya: “Jadilah engkau!” Lalu menjadilah ia.” (Al-Baqarah:117)

BACA: Video Demonstrasi NU ' Bunuh Menteri ' adalah Hoax ?

Firman Allah S.W.T - KekuasaanNya Itu Hebat
Allah S.W.T berfirman:
"Sesungguhnya perumpamaan kehidupan duniawi itu adalah seperti air(hujan)yang Kami turunkan dari langit,lalu tumbuhlah dengan suburnya kerana air itu tanaman-tanaman bumi, di antaranya ada yang dimakan manusia dan binatang ternak. Hingga apabila bumi itu telah sempurna keindahannya, dan memakai pula perhiasannya, dan pemilik-pemiliknya mengira bahawa mereka pasti menguasainya. Tiba-tiba datanglah kepadanya azab Kami di waktu malam atau siang, lalu kami jadikan (tanaman-tanamannya)laksana tanaman-tanamannya sudah disabit, seakan-akan belum pernah tumbuh semalam.
Demikianlah Kami menjelaskan tanda-tanda kekuasaan (Kami)kepada orang-orang yang berfikir."(Yunus: 24)

Marilah kita jangan melupakan sesuatu yang diberikan Allah dengan hati rendah hati dan penuh bersyukur. Dan jaganlah tamak dan riak atas apa yang diberikan, sesungguhnya sesalan akan mendatang apabila diturunkan kesusahan dan bencana.(ad*)


No comments

Powered by Blogger.